Associació d'Amics del Bonsai d'Alcanar

II Congrès de la Nippon Bonsai Sakka Kyookai Europe- España, tot un èxit

Després d’haver donat per finalitzat el II Congrés de l’associació Nippon Bonsai Sakka Kyookai Europe- España de la qual forma part la nostra associació, podem dir que estem molt satisfets amb els resultats.

S’ha vist una clara evolució en la mostra, respecte el primer congrès, que va tenir lloc fa dos anys i això ens anima a continuar treballant per aconseguir arbres cada cop millors i una mostra amb cada cop més nivell.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Enguany, el mestre invitat, ha estat l’italià  Nicola Crivelli, el qual ha estat molt instructiu en els tallers i demostracions i ens ha ensenyat com treballar pins i sabines per tal que siguin el més naturals possibles tot tenint en compte les seves característiques inicials.

El congrés va tenir lloc en un indret idílic, que va ajudar a donar un aire de tranquil·litat a l’exposició i ajudava molt l’espectador a l’hora d’endinsar-se en les diferents composicions creades amb els arbres, plantes, suisekis, ikebanes i kakejiku que composaven la mostra.

El cap de setmana va estar ple d’actes paral·lels a l’exposició que permetien aprendre un poc més sobre la cultura japonesa i l’art del bonsai. Entre aquests actes, cal destacar la demostració de kyudo (tir amb arc japonès) i també la conferència-concert de sakuhashi (flauta feta amb bambú) del mestre Horacio Curti, que va deleitar els assistents interpretant unes peces d’immensa bellesa dins l’ermita de Sant Pau.

Va ser un cap de setmana intens però en el qual vam poder trobar-nos amb amics i coneguts d’arreu d’Espanya que comparteixen la nostra afició per aquest art. Ha estat un treball conjunt, entre socis i col·laboradors de la NBSKEE dirigit pel seu president i la seva junta, i que ha estat organitzant-se durant mesos per tal que tots poguem gaudir d’un cap de setmana dedicat a la nostra afició.

El pròxim esdeveniment d’aquestes magnituds, potser més gran i tot, és el proper congrés internacional Sakka Ten, que tindrà lloc a finals d’octubre a Roma i en el qual participen bonsaïstes d’arreu d’Europa.

La nostra associació, ja estem escalfant motors per a una nova mostra i el començament dels cursos d’iniciació dels quals anirem informant en breu.

Single Post Navigation

2 thoughts on “II Congrès de la Nippon Bonsai Sakka Kyookai Europe- España, tot un èxit

  1. Reblogged this on Kitora no do and commented:
    Congresso NBSKEE

Deixa un comentari