Associació d'Amics del Bonsai d'Alcanar

Cap de Setmana amb Edoardo Rossi

versió castellana

El passat cap de setmana, del 7 al 9 de març, vam comptar novament amb la visita del mestre italià Edoardo Rossi.

Com ve fent des de fa uns anys, en col·laboració amb Bonsaizen, el mestre italià visita les nostres comarques per poder transmetre els seus coneixements bonsaístics als aficionats de les comarques del Montsià i del Maestrat i també d’altres indrets de la Península.

IMG_9602Divendres dia 7 de març va tenir lloc, a Benicarló, una conferència sobre l’estil Ishitzuki, en la qual ens va explicar la importància d’aquest estil, els tipus de bonsai sobre roca i també com podíem confeccionar-ne un nosaltres mateixos.

Les roques tenen una gran importància en el jardí japonès, i també en els Penjing (paisatges) xinesos, on els bonsais sobre roca formen part d’uns paisatges semblants als que podem trobar a la natura.

Com que l’arbre ens ha de recordar un paisatge, és important que les roques estiguin presents en la composició (ja sigui formant part del bonsai ja sigui com a suiseki en una exposició). Quan veiem un arbre a la natura, ens el solem imaginar entre muntanyes, arrapat a una roca a punt de tocar l’aigua d’un rierol, en un bosc… això és el que hem d’intentar transmetre a l’hora de  crear el nostre bonsai, el lloc on es trobaria, el paisatge, atès que en funció del paisatge haurem de modelar el bonsai seguint un estil o un altre i buscar els complements (suiseki, shitakusa, kakejiku…) més idonis per fer que, en veure’l en una exposició, l’espectador es pugui imaginar el paisatge que hi va lligat.IMG_9606

A l’hora de confeccionar el nostre Ishitzuki, hem de tenir clar que la roca no es pot modificar, per la qual cosa haurem de buscar un arbre que s’adapti a la roca. I sobretot, observar la natura, per tenir un model a seguir a l’hora de crear el nostre projecte. Hem d’aconseguir que l’Ishitzuki sigui tan natural com sigui possible. També hem de tenir en compte que en el món del bonsai, els espais buits són molt importants, atès que donen relleu i profunditat al paisatge i hem de procurar que aquests espais buits estiguin presents tant en la composició com en la roca que hem triat per fer-la.

Hem de tenir el projecte en ment i després, amb els elements de què disposem, intentar fer-lo possible. Alguns projectes costaran més d’aconseguir que altres però no per això ens hem de desanimar i deixar-ho estar. S’ha de ser persistent i utilitzar totes les tècniques de què disposem perquè l’arbre acabi tenint una forma natural.IMG_9610

El cap de setmana, va estar dedicat a tallers, en els quals aquells qui s’havien inscrit prèviament, portaven alguns dels seus arbres per tal que Edoardo Rossi els treballés i els donés consells sobre quins eren els passos a seguir per tal de convertir-los en fidels reproduccions de la naturalesa. Els assistents sempre estan molt satisfets amb els tallers del mestre perquè no només aprenen coses sobre els seus propis arbres, sinó que també aprenen a partir dels arbres de la resta de companys i després poden aplicar tots aquests coneixements en el cultiu dels seus bonsais o futurs bonsais.

En la propera entrada del bloc resumirem més detalladament els continguts de la conferència d’Edoardo Rossi

Single Post Navigation

One thought on “Cap de Setmana amb Edoardo Rossi

  1. Retroenllaç: Fin de semana con Edoardo Rossi | Associació d'Amics del Bonsai d'Alcanar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: